Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Συρία: Τουλάχιστον 53 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι - ανάμεσα τους 15 παιδιά - σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων χθες και σήμερα σε περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον δύο από τις επιδρομές, που πραγματοποίησαν τόσο αεροσκάφη όσο και ελικόπτερα τα οποία έριξαν τα λεγόμενα «βαρέλια με εκρηκτικά», έπληξαν αγορές της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Καλίμπ Κατίμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Η κατάσταση είναι ολέθρια στο Χαλέπι. Οι περισσότερες περιοχές είναι εντελώς κατεστραμμένες», δήλωσε ο Κατίμπ περιγράφοντας πενταόροφα κτίρια να μετατρέπονται σε συντρίμμια από τις αεροπορικές επιθέσεις και ανθρώπους να τρέπονται σε φυγή από τις περιοχές.

Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος των συριακών αρχών για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών σωστικών συνεργείων στις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων στους 60 – όλοι άμαχοι – καθώς κυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις των ανταρτών αντάλλαξαν σφοδρά πυρά στην πόλη.

Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων ακολούθησε βομβιστικές επιθέσεις δυνάμεων των ανταρτών εναντίον τριών περιοχών στο δυτικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, ανάμεσα τους και 14 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πήγη : kathimerini.gr

-------------------
Συντακτικη ομαδα