Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: «Εντολή τετραετίας για να εξέλθει η χώρα από την κρίση»

Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην Αθήνα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο ίδιος θα προχωρήσει «με όσους επιθυμουν τη συναίνεση και τη συνεννόηση, όσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους». Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνήτη και όχι δραπέτη», ενώ σχολιάζοντας το μπαράζ εξαγγελιών του κ. Τσίπρα, που όλες διαψεύστηκαν, τον χαρακτήρισε ως «πωλητή υποσχέσεων».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκφώνησε μία ενωτική ομιλία ζητώντας εντολή τετραετίας προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την δίνη της κρίσης και απευθύνθηκε προς τους πολίτες που ταυτίζονται με το «ευρωπαϊκό μέτωπο» σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να βάλει τέλος στα πειράματα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τη βοήθεια του θεού και τη θέληση του λαού Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, κυβέρνηση των αξιών και των ικανών, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και απευθύνθηκε ξεχωριστά στους νέους, τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους ένστολους και τους ανέργους τους οποίους και κάλεσε να στηρίξουν τη ΝΔ «για να παει η Ελλάδα όπως είπε μπροστά και να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

«Είναι ξεκάθαρο το ερώτημα. Να ακούμε κάλπικες υποσχέσεις και ευχολόγια ή να προχωρήσουμε μπροστά με υπευθυνότητα και εθνικό σχέδιο; Πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα; Να συνεχίσουμε τα πειράματα με τους ανθρώπους που οδηγούν τη χώρα από τη μια καταστροφή στην άλλη; Οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχονται άλλη δημαγωγία. Είναι καιρός να τελειώνουμε με την ανικανότητα. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή», είπε ο κ. Μειμαράκης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έσυρε τη χώρα στο χάος.

«Εσυραν τη χώρα στο χάος και στην καταστροφή, τότε μόνο αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους. Και αντί να σκίσουν το μνημόνιο έφεραν ένα χειρότερο μνημόνιο», τόνισε επισημαίνοντας πολλά από τα μέτρα που ελήφθησαν.

Από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απαρίθμησε τους επτά άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνησή του οι οποίοι είναι, επανεκίνηση της οικονομίας, σταθεροποίηση των δημοσιονομικών, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, αποτελεσματικότερο κράτος με λιγότερους φόρους, κοινωνική συνοχή με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης, εξωτερική πολιτική ανοιχτών οριζόντων, θεσμική εμβάθυνση.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε κρίσιμη την ψήφο της Κυριακής.

«Δεν έταξα. Όμως όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στους κινδύνους. Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες, δεν πρέπει να λείψει κανένας. Η χώρα χρειάζεται νέο τρόπο διακυβέρνησης και όχι καθεστωτικές αντιλήψεις. Ερχόμαστε να ενώσουμε τον λαό μας. Εμείς ποτέ δεν είπαμε σε κανέναν θα σας τελειώσουμε. Αντιθέτως εμείς λέμε ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε την Ελλάδα και εσείς που δεν μας ψηφίσατε. Κάνω εκκληση. Δεν πάει άλλο αυτή η ανευθυνότητα, η ένταση, η ανικανότητα. Ελάτε να βάλουμε τη χώρα σε σταθερότητα. Δώστε μας ισχυρή εντολή να μπορέσουμε να βάλουμε τη χώρα στην κανονικότητα», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

πηγη : kathimerini.gr
-------------------
Συντακτικη ομαδα