Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Περιθώρια «ελιγμών» στο ελληνικό πρόγραμμα βλέπει ο Κερέ



 Λεει : Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ

Περιθώρια «ελιγμών» στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της, μετά τις εκλογές, διαβλέπει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.



Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα από τον όμιλο EBRA επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Ελλάδος με τους εταίρους της, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους άλλους 18 Ευρωπαίους ηγέτες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ: «το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της εμπιστεύονται και πάλι ο ένας τον άλλο και πάλι. Σε αυτή τη βάση, θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών όταν πρόκειται για την προσαρμογή του προγράμματος μετά τις εκλογές, για παράδειγμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την αντιμετώπιση των κεκτημένων συμφερόντων, υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν επιτευχθεί»

Εξάλλου, δηλώνει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης είναι ακόμη πολύ αδύναμη για να δημιουργήσει επαρκείς θέσεις εργασίας.

«Η ανάπτυξη δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρή για να δημιουργήσει έναν επαρκή αριθμό θέσεων απασχόλησης», δήλωσε ο Κερέ. «Όταν ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, ο καλύτερος τρόπος να αυξηθεί προς τον στόχο του 2% είναι να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα. Γι' αυτό, σήμερα, η ανάπτυξη και η απασχόληση είναι προαπαιτούμενα για τη σταθερότητα των τιμών», πρόσθεσε ο Κερέ.
Πήγη : tanea.gr